Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A büntetőcédula
  2023-11-30 07:24:19, csütörtök
 
  A büntetőcédula

András még egy hosszú pillantást vetett a kilométerórára, mielőtt a villogó rendőrautó előtt lelassított: 120 km/h a kitáblázott 90 helyett. Ez már a negyedik ebben a hónapban, mint oly sokszor máskor is. Hogy lehet, hogy valakit ennyiszer lemeszelnek?
Amikor a kocsi lelassított, András lehúzott, de nem teljesen az út szélére; hadd izguljon csak a zsaru a mellette alig fél méterre elhúzó autók miatt. Megállt. A rendőr kiszállt a kocsijából, és egy mappával a kezében előre jött.
József? József a gyülekezetből? Még csak ez kellett! András próbált minél jobban elsüllyedni az ülésben. Ez rosszabb, mint a közelgő büntetés maga. A keresztyén rendőr épp egy saját gyülekezetéből való gyorshajtó embert fogott meg.
Egy embert, aki egy hosszú, fárasztó és zaklatott nap után sietett hazafelé a munkahelyről.
Szinte kiugrott az autóból, és ment a rendőr felé, akivel minden vasárnap találkozik a gyülekezetben, de eddig még soha nem látta egyenruhában.
- Hát szia, József! Örülök, hogy látlak! Milyen érdekes, hogy itt találkozunk!
- Szervusz, András - semmi mosoly.
- Hú, de szigorúnak látszik a Biztos úr, éppen most kapta el a felebarátját, aki siet haza a feleségéhez és a gyerekeihez.
- Igen, úgy tűnik: elkapta. - József kissé zavartan felhúzta a szemöldökét. Jó jel!
- Nagyon húzós és hosszú napom volt ma. Asszem kissé túlléptem a limitet - de csak most az egyszer, he-he!
András lefelé sandítva arrébb rúgott egy kavicsot az aszfalton.
- Az asszony finom vacsorát készített, már nagyon vár haza. Érted, mire gondolok?
- Tudom, mire gondolsz. És azt is tudom, hogy már kétes hírnévre tettél szert a körzetünkben az örsön.
Ajjaj, nem jól áll a dolog, itt az ideje taktikát váltani.
- Mennyit mértél?
- 115-öt. Volnál szíves visszaülni az autóba?
- Várj egy kicsit. Amint megláttalak, én azonnal megnéztem az órát, és épp csak súrolta a 100-at.
A hazugság kegyesnek, célravezetőnek tűnt, és ,,magától" jött.
- Légy szíves, András, ülj be a kocsiba.
András zavartan bemászott a kocsija ajtaján, és becsapta az ajtót. Bambán bámult előre a műszerfalra. Eltelt egy perc, kettő. Lassan, kelletlenül nyúlt az ablaktekerőhöz, de végül nem tekerte le az ablakot, mert látta, hogy József ír a mappán. Vissza a műszerfalra.
Miért nem kérte ez a jogsimat? Bármi történjék is, az tuti, hogy 1-2 hónapig nem ülök ennek az embernek még a környékére sem vasárnap.
Eltelt még 2-3 hosszú perc, majd egy kopogás az ablakon. András kinézett balra, József volt az, kezében egy félbehajtott papírdarabbal. A bűnös mintegy 3 centire lehajtotta az ablakot, épp csak annyira, hogy a papír beférjen.
- Köszi! - András nem nagyon tudta leplezni a gúnyt az arcán és a hangjában.
József szó nélkül ment vissza a rendőrautóhoz, András csak nézte a visszapillantóban. Felemelte a papírt: Nnna, nézzük, mennyi. Álljunk csak meg. Ez meg mi? Tréfa? Nem büntetőcédula, az biztos.
András olvasni kezdett.
,,Kedves András! Egyszer volt egy kislányom, akit 6 évesen elütött egy autó. Kitalálhatod: egy gyorshajtó. Pénzbírság, 3 hónap a fogházban, és az illető szabad volt; mehetett haza magához szorítani a kislányait, mind a hármat. Nekem csak egy volt, és most várnom kell a mennyországig, amíg újra megláthatom. Ezerszer próbáltam megbocsátani annak az embernek, és ezerszer gondoltam, hogy meg is tettem. Lehet, hogy így van, de újra és újra meg kell tennem. Most is. Imádkozz értem, és hajts óvatosan: nekem egy kisfiam maradt. József"
András hátranézett, és látta, hogy a rendőrautó megfordul, és elindul visszafelé az úton. Csak bámult a távolba, amíg a kocsi eltűnt. Szétesve ült a kocsiban 20 percig, aztán beindította a motort, elindult, és lassan, az ÚRhoz bűnbocsánatért esedezve hajtott hazafelé, hogy aztán otthon percekig szorongassa magához meglepett feleségét és gyerekeit.
Ne ölj! Ne kockáztass! Esélyt se adj rá!
,,Készülj Istened elé!"
Ámos 4,12
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: ablaktekerőhöz, gyülekezetéből, célravezetőnek, kilométerórára, bűnbocsánatért, büntetőcédula, gyülekezetben, gyülekezetből, mennyországig, papírdarabbal, rendőrautóhoz, felebarátját, körzetünkben, munkahelyről, kitalálhatod, egyenruhában, félbehajtott, megbocsátani, műszerfalra, lelassított, lemeszelnek, megláttalak, beindította, feleségéhez, megláthatom, gyerekeihez, kelletlenül, találkozunk, kitáblázott, szorongassa, hátranézett, szemöldökét, elsüllyedni, visszafelé, lehajtotta, szigorúnak, hosszú pillantást, villogó rendőrautó, negyedik ebben, kocsi lelassított, mellette alig, rendőr kiszállt, kezében előre, közelgő büntetés, keresztyén rendőr, saját gyülekezetéből, rendőr felé, limitet –, asszony finom, ideje taktikát, hazugság kegyesnek, kocsija ajtaján, Kedves András, Készülj Istened,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png kutya  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Egy lelki imádság  Esti kép  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Kaffka_Margit  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png telefon  Szép álmokat!  Mai harmónia kártyám  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png ház  Minden harmadik...  Albert Einsteinről  Éretlen vers  Png férfi  A boldog családok mind hasonló...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szívem  Erdőn  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kislány  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  képre írva  A sors  Png csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Bertolt Brecht -től idézet  Png kislány  Paul David Tripp Április 20  Szép estét  Sose bánj semmit  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reggel van  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
hosszú pillantást, villogó rendőrautó, negyedik ebben, kocsi lelassított, mellette alig, rendőr kiszállt, kezében előre, közelgő büntetés, keresztyén rendőr, saját gyülekezetéből, rendőr felé, limitet &#8211, asszony finom, ideje taktikát, hazugság kegyesnek, kocsija ajtaján, félbehajtott papírdarabbal, bűnös mintegy, papír beférjen, illető szabad, kisfiam maradt, rendőrautó megfordul, kocsi eltűnt, ablaktekerőhöz, gyülekezetéből, célravezetőnek, kilométerórára, bűnbocsánatért, büntetőcédula, gyülekezetben, gyülekezetből, mennyországig, papírdarabbal, rendőrautóhoz, felebarátját, körzetünkben, munkahelyről, kitalálhatod, egyenruhában, félbehajtott, megbocsátani, műszerfalra, lelassított, lemeszelnek, megláttalak, beindította, feleségéhez, megláthatom, gyerekeihez, kelletlenül, találkozunk, kitáblázott, szorongassa, hátranézett, szemöldökét, elsüllyedni, visszafelé, lehajtotta, szigorúnak, gyorshajtó, keresztyén, rendőrautó, kocsijából, pénzbírság, környékére, pillantást, visszaülni, kockáztass, kislányait, találkozik, felemelte, hangjában, meglepett, készített, megfordul, aszfalton, szorítani, próbáltam, gondoltam, kegyesnek, zaklatott, túlléptem, gyerekeit, feleségét, ennyiszer, megnéztem, kislányom, történjék, fogházban, bemászott, ezerszer, rosszabb, sandítva, embernek, elindult, kavicsot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.